Търсене:
Лаборатория YTONG развенчава митове
YTONG е материал, от който може да направите това, до което Ви доведе фантазията... YTONG е материал, от който може да направите това, до което Ви доведе фантазията...

Лаборатория YTONG

Експерти от производителя на клетъчен бетон у нас КСЕЛА България, както и независими специалисти с помощта на най-съвременна измерителна техника, опровергават някои митове около качествата на енергийноефективния строителен материал. Като нещо ново YTONG понякога среща отпор в инерционното мислене на строители и потребители, които трудно приемат съвременните продукти.

Ето три мита, които Лаборатория YTONG опровергава недвусмислено:

Мит 1: YTONG поема вода

Факт: Клетъчният бетон YTONG поема много по-бавно вода от всички масово използвани строителни материали. В Лаборатория YTONG за около 20 мин. блокче клетъчен бетон бе поставен във вода заедно със стандартна керамична тухла. Експериментът недвусмислено показа, че въпреки порьозната си структура, YTONG поглъща видимо по-малко влага от класическата тухла.

Мит 2: YTONG е радиоактивен
Факт: Специалисти от лаборатория Диал ЕООД, в гр. Бухово, измериха естествената радиация в помещението, където се състоя Лаборатория YTONG, а след това и в блокчета YTONG. В блокчетата измерителните уреди отчетоха радиация, по-ниска отколкото естествения фон в помещението и в пъти по-ниска от нормите в България.

Мит 3: YTONG се нуждае от допълнителна топлоизолация
Факт: Беше проведен сравнителен експеримент с клетъчен бетон и висок клас керамични тухли, който доказа превъзходството на YTONG като материалът с най-ниска топлопроводност от всички зидарски материали. Специалисти от фирма Хексагон билд проследиха опита с термокамера и доказаха отличната топлоизолационна способност на YTONG.

Приложение на клетъчния бетон

YTONG е подходящ за жилищни, административни, индустриални и селскостопански сгради. Поради изключително добрата си топлоизолация има широко приложение за изграждането на външни стени. Използва се и за вътрешни преградни стени. Поради своята лекота, лесна обработваемост и точни размери YTONG е незаменим при ремонти и саниране на жилища.


YTONG в България

Производство на YTONG в България започва през 1994 г. Ксела България ЕООД, част от Xella International, е единственият производител на продукта у нас. YTONG се произвежда от екологично чисти суровини – пясък, вар, гипс и вода. Производствената технология е ориентирана към снижаване на енергоемкостта и допринася за запазване на екологичния баланс на планетата. YTONG е подходящ за жилищни, административни, индустриални и селскостопански сгради.

Xella International GmbH е една от най-големите компании за строителни материали на немския и европейския пазар със седалище в Дуисбург, Германия. За нея работят около 7 900 работници и служители в над 30 страни. Освен фабриките в Европа, Xella разполага с големи производствени мощности за YTONG в Мексико, Чили, Русия, САЩ и Китай.

Официален сайт: http://www.ytong.bg/

Източник: Лили Атанасова
Дата: 18.02.2011 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Вила | Ремонт | Строителство | Лаборатория YTONG развенчава митове
© 2000-2018 Udoma.com. Всички права запазени.