Търсене:
Напитката на влюбените

Има много митове за виното като напитка, която разпалва кръвта и събужда чувствата. Несъмнено повечето от тях не са лишени от основание, но всеки влюбен може сам да открие истината за себе си.

От древни времена е известно, че виното заради своя химически състав, произход и диетични свойства е една от най-здравословните напитки за човека. То не само оказва общо положително укрепващо въздействие на човешкия организъм, но и способства за възстановяване на загубените сили, дава бодрост и повишава тонуса.

Когато виното е правилно съчетано с подбрани храни, може да се счита и за афродизиак. За най-популярната „любовна напитка” по традиция се счита шампанското. А предложените на светлината на свещта ягоди са задължителен елемент от романтичната вечеря в повечето култури по света. Благодарение на съдържащите се в него мехурчета въглероден двуокис се ускорява разлагането на фруктозата в ягодите и това помага за подобряване на нивото на женските хормони.

Сътрудниците на флорентинската болница Santa Maria Nuova са провели независимо изследване, в което се включили 789 италианки на възраст от 18 до 50 години. Обобщените резултати показали, че жените, които изпиват всеки ден по една чаша червено вино, са значително по-активни сексуално, отколкото въздържателките.

Представителите на силния пол, които вече са поизгубили от любовните си желания, може да се радват на ренесанс в сексуалния си живот, ако пият т.нар. медено вино, подправено с различни билки. Благодарение на уникалните свойства на меда, който съдържа алкалоиди, и стимулиращия ефект от алкохола меденото вино се явява прекрасен афродизиак. Според познавачите най-голям любовен ефект имало меденото вино подправено с канела и кокосово мляко.

В много региони на страната се хвалят, че правят любовно вино. Омайващата напитка често се приготвя с няколко билки, събирани по Еньовден. Съществува специална френска рецепта, по която се приготвя любовна напитка, в чийто състав, разбира се, виното е най-важният елемент. Според нея, в половин литър сухо бяло вино се добавят 2-3 супени лъжици мед, сокът от един портокал, щипка мускатов орех, щипка канела и щипка джинджифил. Сместа остава за две седмици в хладилника и след това се изпива от двамата влюбени.

Дата: 14.02.2007 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Бакхус | Вино | Напитката на влюбените
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.