Търсене:
Бели мустачки вместо грим

Топмодели, холивудски звезди и нашумели спортистки се кипрят с бял мустак, надпреварвайки се да рекламират достойнствата на прясното мляко.

Наоми Кембъл се кълне, че никога не е спазвала каквато и да било диета. Затова пък мургавата красавица запълвала няколкото паузи в претрупаното си ежедневие с чаша нискомаслено мляко. Кънкьорката Кристи Ямагуши уверява многобройните си почитателки, че масленият мустак е отлично допълнение към семплия и грим. Видната тенисистка Габриела Сабатини изостави традиционната си вихрена прическа и начин на обличане, за да придобие малко по-рекламен вид. С разпуснатата дълга коса тя разпространява версията, че чашата с мляко е най-добрата и отмора по време на мач. Кристи Бринкли в компанията на дъщеря си Алекса и невръстната си рожба Жак в скута е презряла кофеина и алкохола и като кърмеща майка боготвори млякото.

Бунтарката Кейт Мос, която наложи идеала за кльощавата хубавица, е категорична: "Кокали, кокали, кокали. 75 процента от жените днес са като мен. Има само един начин, по който мога да се поддържам - като поемам в по-големи количества калций. Как? Като пия много мляко." Умно момиче! Ако искате да живеете здравословно, пийте поне половин литър мляко дневно, пригласят и корифеите в науката за храненето.

В последното десетилетие на ХХ век хората върнаха историята 60 години назад, сещайки се, че техните баби и дядовци не са сядали на масата без самун хляб и каната с мляко. Съвременната наука преоткри бялата течност като най-съвършения, срещащ се в естествено състояние хранителен продукт и превъзнасят чудодейното му действие за профилактика и лечение на редица болести на цивилизацията. Неговите 90 различни съставки задоволяват всички потребности на човешкия организъм. В 1 литър от скъпоценният продукт се съдържат 680 килокалории, 36 гр. белтъчини, 35 гр. мазнини, 49 гр. млечна захар, 7 гр. минерални соли, витамини А, В, С, Д и др.

Според вкуса и поносимостта на организма млякото може да се пие изстудено, хладко или горещо, подсладено с мед или захар, примесено с плодов сок, плодова каша или конфитюр.

Източник: в-к Пътешествие бр. 5
Дата: 09.06.2000 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Кухня | Кулинария | Тайни | Бели мустачки вместо грим
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.