Търсене:
Избираме съдомиялна машина
Когато избирате съдомиялна машина разходът на вода е важен фактор Когато избирате съдомиялна машина разходът на вода е важен фактор

Натовареното ни ежедневие и липсата на време за любимите ни хора и занимания се превръща в сериозен проблем. Затова е добре да се възползваме от възможностите, които ни дава съвременната техника, за да намалим натовареността си. Всяка жена знае, че обикновено домакинските задължения са най-неблагодарната работа - отнемат много време, а като че ли не се забелязват. И ако пералнята вече е задължителна част от домовете ни, от съдомиялните машини като че ли се лишаваме. Но, имайки предвид времето, което прекарваме, миейки съдовете и факта, че с такъв уред то ще ни остане свободно, покупката определено си струва.

Ако вече сте решили да обзаведете дома си с подобна машина и преди да сте отишли в магазините за техника, ето няколко съвета за това как да изберете най-подходящата за вас.

На първо място ще трябва да изберете размера и дизайна. Това зависи първо от мястото, с което разполагате и естествено от броя на съдовете, които ще се налага да миете. Ако семейството ви не е голямо изберете модел с малък размер. Може, разбира се, да изберете и по-голям. Той е удобен, когато имате гости и се налага да миете по-голямо количество съдове, а същевременно има опция “половин зареждане”. Специалистите обаче съветват да изберете модел, при който ще използвате пълния му капацитет. Така ще спестявате средства за енергия.

Разходът на вода също е важен фактор, затова проверете съответните параметри, които ще намерите върху етикета, а ако не можете да се ориентирате, попитайте консултантите в магазина.

Съвременните модели могат да бъдат свързани както към топла, така и към студена вода. Ако изберете при миене да използвате топла вода, съкращавате времето, необходимо за измиване на съдовете, но увеличавате разходите за топла вода. Ако уредът е включен към крана на студената вода, удължавате процеса на измиване, но е важно да се отбележи, че това не увеличава разхода на електроенергия. Причината е, че топлата вода е необходима само при определени процеси, а ако машината е свързана към топлата вода тя ще я използва постоянно.

Когато купувате съдомиялната, попитайте консултантите и за нивото на шум. То има значение, защото най-вероятно ще я включвате през нощта. Разбира се, по-голяма част от съвременните модели са снабдени с много допълнителни екстри – като например изваждащи се приставки, за да се измиват вази, бутилки и други съдове с нестандартна форма. Има и модели с функция за самопочистване на ситото за отпадъци или автоматично регулиране на температурата, за да се предпазят съдовете от кристал или фин порцелан от т.нар. “температурен шок”.

За да предпазите съдовете си от надраскване, използвайте препарати, предназначени за съдомиялни машини.

Дата: 12.08.2006 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Кухня | Обзавеждане | Прибори | Избираме съдомиялна машина
© 2000-2018 Udoma.com. Всички права запазени.