Търсене:
Кое прави екстрактът от грейпфрут идеалния противомикробен препарат?

Широко действие - Изследванията показват, че екстрактът от грейпфрут е ефикасен срещу приблизително 800 бактерии и щамове на вируси, 100 вида гъби и голям брой едноклетъчни паразити. В проучване, проведено в САЩ и публикувано в Списанието по Ортомолекулярна медицина (бр. 5, 1990 г.), се доказва, че екстракта от грейпфрут при концентрация 0.001%-2% е ефикасен срещу 249 щама Стафилококи, 86 щама Стрептококи, 232 щама Ентерококи, 86 щама Протеус, а също така и 71 щама гъбични дрожди и 22 щама гъбични плесени.

Силен и ефикасен - екстрактът от грейпфрут проявява своите противомикробни свойства при нива на концентрация от 1000 ppm (части на милион), което отговаря на 8 капки в 150 мл вода. Международен екип изследвал приложението на екстракта от грейпфрут върху 770 вида бактерии и 93 вида гъби, като го сравнил с 30 ефикасни антибиотика и 18 противогъбични препарата. Изследванията показали, че екстрактът от грейпфрут има същата сила на въздействие върху отделните микроорганизми.

Нетоксичен - нетоксичният ефект на екстракта от грейпфрут най-добре е бил проследен при пиян работник в Перу, който по погрешка изпил 120 мл концентрат. Освен, че се 'освободил' от някои паразити, работникът не проявил никакви форми на отравяне или заболяване. Изследванията показват, че човек, тежащ 90 кг ще трябва да изпие наведнъж 2.6 л 50% концентрат от екстракта, така че да получи натравяне.

Не отслабва имунната система - екстрактът от грейпфрут може да се използва при редица заболявания - неговата широкоспектърна антимикробна дейност облекчава имунната система при редица проблеми.

Не унищожава полезните бактерии - този ефект най-добре се вижда, когато екстрактът се използва срещу Кандида Албиканс. Много лекарства срещу Кандида унищожават не само гъбичката, но и чревната флора, която поддържа възстановяването на организма. Изследванията са показали, че екстрактът от грейпфрут, приеман в препоръчаните дози, не унищожава Бифидобактерията, а съвсем незначително намалява количеството на Лактобацилус Ацидофилус. По този начин екстрактът създава идеалната среда, в която организма да възстанови своя собствен баланс.

Природен продукт - екстрактът се получава чрез смилане на семената и част от пулпа на грейпфрута. Процесът е природен и резултата е природен, като няма нужда от изкуствени добавки за осигуряване стабилност или трайност. Крайният продукт съдържа 60% екстракт от грейпфрут и 40% растителен глицерин.

Хипоалергичен - до момента няма установена алергична реакция при употребата на екстракт от грейпфрут. Около 3% от хората са алергични към цитрусови плодове и биха могли да проявят алергична реакция, но не всеки, който има алергия към цитрусови плодове има алергия към грейпфрута.

Дата: 11.08.2007 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Кухня | Хигиена | Съвети | Кое прави екстрактът от грейпфрут идеалния противомикробен препарат?
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.