Търсене:
Дизинфекция с екстракт от грейпфрут

Дезинфекциране на кухненски прибори, съдове и повърхности
Като природна, нетоксична смес Биоцитрин - екстрактът от грейпфрут -  има много широко приложение в домакинството. Може да се използва за дезинфекциране на повърхности вместо често използваните химически дезинфектори като белина или продукти на амонячна основа. Именно нетоксичната му природа го прави идеален за почистване на кухнята и детската стая.
Добавянето на 15 капки Биоцитрин в шишето с препарата за измиване на съдове осигурява по-качествено почистване на съдовете. Домакините, които редовно го използват, ще забележат, че неприятните възпаления по ноктите на ръцете, съпровождащи миенето на съдовете ще изчезнат много бързо. Може да се добавят по 5 капки екстракт по време на основната програма на миялната машина. Екстрактът е изключително ефикасен при почистване на замърсени дървени повърхности. Капват се няколко капки Биоцитрин върху влажната дървена повърхност, размазва се го и се оставя да престои половин час. Или се приготвя разтвор от 10 капки Биоцитрин на 1 литър вода и с него се напръскват повърхностите, а след 15 мин. се избърсват добре. Екстрактът е особено ефикасен при дезинфекциране на первази и ъгли, където много често се задържат голям брой вредни микроорганизми. За да сме сигурни, че употребата му няма да доведе до промяна в цвета на дървото, може да се напръска един малък участък за проба.
Приготвеният разтвор може да се използва за дезинфекциране на консервните кутии, преди тяхното отваряне.

Дезинфекциране на дъската за рязане
Изследвания, проведени преди няколко години от американски учени доказаха, че дъската за рязане и гъбичката за миене, независимо от почистването им след всяка употреба, може да се превърнат в източник на инфекции. Дори измиването им в съдомиялна машина не гарантира, че ще се премахнат вредните микроорганизми, които са проникнали в тях. Достатъчно е да се разфасова върху дъската риба или месо, което е заразено със Салмонела или Е. Коли. Уотребата на дъската след това за рязане на зеленчуци за готвене или салата, автоматично ще доведе до прехвърляне на бактериите върху прясната храна, а оттам и в нашия организъм. След 3-дневна употреба новата гъбичка за миене съдържа в себе си повече от 200 микроорганизма. Достатъчно е при рязане на заразеното месо да забършем с гъбата за миене, след няколко часа в нея ще има голямо количество от микробите и заразата ще се разнесе много лесно. Употребата на екстракта като допълнение към препарата за миене на съдове ще премахне тези нежелани проблеми.

Капват се 10 - 15 капки Биоцитрин върху дъската за рязане на зеленчуци и се втрива по цялата й повърхност, като се използва кухненската гъба. Оставя се да престои около 30 мин., след което се изплаква добре.

Дата: 11.08.2007 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Кухня | Хигиена | Съвети | Дизинфекция с екстракт от грейпфрут
© 2000-2018 Udoma.com. Всички права запазени.