Търсене:
Миризмите в кухнята и как да ги премахнем

Домът ни си има индивидуална гама от аромати. Свикнали сме с нея и не обръщаме внимание на миризмите, докато носът ни не надуши нещо ново. Има различни начини за премахване на неприятните миризми. За целта ни служат ароматични свещи и лампи, изсушени цветя и треви, а също и различни дезодоранти. Но ако използваме тези средства, за да потиснем съществуващата неприятна миризма, постепенно въздухът в дома ни ще се превърне в странен коктейл. Затова отначало разберете източника на дразнещото ви „ухание" и го унищожете.
Ненапразно хората казват, че няма нищо по-хубаво от миризмата на чисто.

Миризмата в кухнята.
Най-острите и силни миризми се появяват в кухнята - затова домакините са измислили много средства за премахването им. Ако е изкипяло млякото, веднага посипват котлона със сол. Ако варят зеле, във водата сипват малко мляко. Със смес от оцет и вода домакините търкат кухненските шкафове, за да премахнат миризмата на плесен. Таблетки активен въглен отстраняват спарения въздух в хладилника.

Не ги усещате, но ги има.
Едни миризми се усещат добре, а други са толкова леки, че не могат да се уловят от обонянието ни. Дори не чувстваме „аромата" на много отровни и вредни вещества, но най-напред трябва да се преборим с тях.
Ако в кухнята имате газов котлон, добре е да знаете, че въздухът е наситен с въглероден окис и азотен двуокис, отделящи се при изгарянето на газта за бита.
Кухненските мебели, направени от талашитени плоскости, могат да станат източник на опасни канцерогени - фенол и формалдехид, които се използват при производството им. Ако е бил нарушен технологичният процес, част от формалдехида не се полимеризира - постоянно влажният и топъл въздух в кухнята предизвиква по-бързото изпаряване на това вещество.
Не трябва да забравяте, че и праховете за пране и почистващите средства също влияят зле върху здравето ни. Въздухът в зле проветряваната кухня е по-лош, отколкото в химически завод. Можете да го прочистите от прах и вредни примеси, като ползвате абсорбатори, йонизатори и овлажнители, а така също и климатици.

Да сменим аромата с помощта на етеричните масла.
Етеричните летливи масла имат чудодейната сила. Безспорни са и доказателствата за благотворното им влияние върху емоционалното състояние и здравето на човека. Употребата обаче трябва да бъде разумна.

Дата: 13.08.2007 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Кухня | Хигиена | Съвети | Миризмите в кухнята и как да ги премахнем
© 2000-2018 Udoma.com. Всички права запазени.