Търсене:
Истината за истинските феромони

През 2009 г. се навършиха 50 години от откриването на феромоните и 30 години от тяхното появяване на пазара под формата на синтетично производство - концетрат или в парфюмна форма.

В началото на XXI век и у нас малко се поразшумя, като обяснимо защо, преобладават комерсиалните публикации за сметка на научните. И за двете си има обяснение - за научните липсват професионално-тематично достатъчно добре подготвени кадри, а за другите е още по-ясно - да увеличат своите продажби. Поради липсата на каквато и да е научно-експериментална база у нас за "що е то феромони" и най-вече за човешките феромони и тяхното истинско въздействие върху нас самите, в 100 % от случаите нуждата води до ползване на подобна информация от чужди източници, при подготовката на публикации за родната преса. На база тези факти до все повече хора достига подобна информация, но за съжаление най-често-абсолютно недостоверна, неточна, подвеждаща и най-вече позована на много,много стари изследвания или статии.

Половин век, след като вече са открити, у нас продължават, почти ежедневно, да се поместват публикации, които започват с: "Науката най-накрая го постигна - човешки феромони бяха извлечени в лаборатория и комбинирани с парфюм!", или "Учените най-после откриха човешките феромони...". Колко смешно и жалко за тези "творци на новини", които в стремежа си да бъдат актуални, обикновено се позовават на първите една-две по-кратки попаднали им статии, след като са написали в някоя търсачка "pheromone". За жалост, потърпевши сме всички ние - читателите, защото поради оскъдната поместена информация за феромоните, всичко ново по темата привлича вниманието ни и след като го прочетем, в повечето случаи го възприемаме за достоверно. И сме реагирали абсолютно спонтанно - нормално, при условие, че до сега не е имало читав български достоверен източник, на когото можем най-вече да се позовем за точна информация, който едновременно и да играе ролята на регулатор.

Но още по-жалко за всички нас е това, когато тази остаряла, неточна или още по-лошо - умишлено манипулираща и въвеждаща в заблуда информация, е описанието на рекламираните и продавани продукти с феромони. Не само на световните пазари, но и у нас, могат да се намерят подобни продукти от рода на "парфюм с феромони", които да ви обещават невероятни ефекти и върху двата пола. Не се подавайте на рекламите им в шарените еротични сайтчета или магазини. Не си давайте повече парите за продукти, за чийто състав не сте сигурни. Иначе, никой от нас не бива да се съмнява в тяхното съществуване и реално въздействие, но тяхната истинска сила и ефект могат да се усетят само тогава, когато тях не само наистина ги има, но и са в неоходимите количества, концентрации и правилен състав.

Истината

Откакто съществува човечеството, еволюцията на взаимоотношенията между хората, касаещи тяхната репродуктивност и продължаване на рода, винаги е включвала и производството, излъчването и обмена на химиосигнали между двата пола. Приемете го като част от природата на човека, т.е. ние винаги сме произвеждали и излъчвали около себе си тези химически вещества, които учените, след своето откритие, ги наричат "феромони".

Феромон е гръцка дума, произлизаща от думата φέρω (феро) - предавам и ορμόνη (хормон) - възбуждам, стимулирам. За първи път е била представена от Peter Karlson и Adolf Butenandt през 1959 г.

Феромоните могат да бъдат открити във всички живи същества и представляват една от най-древните форми на комуникация. При животните феромоните могат съзнателно да бъдат отделяни и възприемани на значителни разстояния, като на моменти дори заместват вербалната им комуникация. Но тук ще обърнем основно внимание на човешките феромони, тези, които ние - всички живи хора на земята, продължаваме да произвеждаме и излъчваме всяка една секунда от живота си и това в никакъв случай, не може да бъде подлагано на каквото и да е съмнение.

Точно тези невербални химиосигнали, наречени феромони, е създала прородата и продължава да ги поддържа в нас, макар и с леко затихващи функции. Тяхната ефективност на въздействие зависи основно от концентрацията и състават им, като винаги действието им е на подсъзнателно ниво. За двата пола те се диференцират най-точно по следния начин:

При жените,  вследствие на постоянното си производство и излъчване на основно женския феромон Адростенол, (според количеството му по тях) те въздействат с различна сила и успех на мъжете, които те разчитат като апел - "Виж колко съм атрактивна, не ме ли желаеш?" или по-директното "Искаш ли да съм твоя?". Другото основно женско химиооръжие се казва Копулин. Това са летливи мастни киселини, които всяка жена постоянно секретира във вагиналния си секрет, заедно с натуралните лубриканти при готовност за секс и освен от там, ги излъчва и през кожата си. Но количествата му се завишават до изключително високи нива през периода на тяхната овулация, като в този случай, техните сигнали биват разчетени от мъжете като апел за съвкупляване с цел продължаване на рода.

Ненапразно, природата е създала този невербален химиопроцес в жените, точно по време на техният репродуктивен (размножителен) период. Учените многократно, абсолютно убедително и недвусмислено, вследствие множество експерименти са доказали, че мъжете вдишали достатъчно високи нива на Копулини, са завишили много бързо нивата си на тостестерон, с почти до 150 %., т.е. това е повлияло и повишило тяхната мъжественост и те подсъзнателно са реагирали на женският апел за съвкупление.

При мъжете постоянно произвежданият и излъчван основно мъжки феромон се казва Андростенон. Обикновено той създава доминантна, алфаагресивна аура. Тъй като алфаагресивността обикновено се свързва със секса и добрия избор на партньор, този феромон създава сексуални вибрации и повишава сексуалното напрежение в жените. Андростенона кара хората наоколо да се отнасят с по-голям респект и учтивост към мъжа, който го излъчва, като усилва сигналите на доминантност и агресия, свързани със сексуалната реакция. Причинява много силни сексуални желания в жените, като трябва да се отбележи, че по-младите момичете и жени имат много по-висока чувствителност към него, отколкото по-възрастните.

Андростенона има способността да поражда най-силно тези желания при жените по време на тяхната овулация, като често е и една от първопричините, провокираща нервност, раздразнителност и агресия и в двата пола. Този феромон трябва да се подбира много внимателно, според местата и целите на приложението му, тъй като притежава мощни сексуални характеристики и да се използва само в ситуации, където сексуалната показност и демонстрации  са допустими и приемливи. Естествените му нива на производство в тялото и тяхната ефективност върху околните са не само различни, но и строго индивидуални за всеки един мъж. Тези от тях с кръвна група 0 имат склонността да произвеждат и поддържат много по-високи нива на Андростенон, в сравнение с тези с А или Б. Стойностите им се повлияват още, както от възрастта - колкото си по-млад, толкова са и по-големи, така и от физическата форма, която поддържаме - по-здрави - с по-високо производство. Въздейства на жените да се включат в сексуално освободена комуникация, а поради причината, че основно се съдържа в мъжката пот, тя общоприето е известна и с това, че им действа възбуждащо.

Феромоните играят основно ролята на атрактанти, т.е служат за взаимно превличане между половете. Те не са афродизиаци, не възбуждат реално в истинския смисъл на думата, така както за съжаление се посочва въздействието им от някои нелоялни търговци. И другият извод е още по-важен, че тяхната истинска ефективност и успеваемост, зависят най-вече от концентрацията, количеството и видовете им към момента на тяхното излъчване от тялото. Най-сериозните научни изследвания в тази насока, включително изпозването на "електронен нос", са доказали категорично, че нива на феромони под 0.15 мг/мл течност, не могат да бъдат засечени от вомероназалният орган в носа на всеки човек, който всъщност единствен реагира и отговаря за тяхното разпознаване. Доказано е, че той представлява изнесена в носа ни част от хипоталамуса, обособена от природата като органа, докладващ по нервно-рефлекторен път на главния мозък, за засечен химиосигнал, излъчен от противоположния пол.

До тук добре! Но когато вземем душ, въпреки нашето нежелание, феромоните заминават в канала... Всички дезодоранти или козметични средства срещу изпотяване също ги неутрализират до минимум. Но дори някой да реши да си ги пощади, то нека да не забравя, че 90 % от нашето тяло винаги е закрито от дрехи, които възпрепятстват тяхното нормално отделяне около нас.

Съвременното синтетично лаболаторно производство на 100 % чисти и напълно оеднаквени човешки феромони вече е много прецизно и извършвано с доста скъпи реактиви и ултра модерни технологични линии. Подобно производство, могат да си позволят само няколко много големи световни химически концерна. Поради факта, че производството им е скъпо (някои от видовете феромонит достигат производствена себестойност до 6 000 USD за грам чист кристал), нормално е и търговските продукти с тях да бъдат на разбираемо високи цени. Това се отнася за продуктите, които обикновенно претендират, че имат силна феромонална ефективност.

На пазара се предлагат много видове продукти с феромони, под различни търговски марки. Но естествено, не всички имат необходимите качества, за да действат като истински химиосигнали. Ето няколко професионални насоки, които биха ви помогнали, при избора на истински и винаги действащи продукти с феромони:

  • като цяло, не очаквайте да получите, какъвто и да е ефект, от който и да е парфюм с феромони, без значение от марката му, изхождайки от факта, че феромоните са скъпи субстанции и не позволяват продажби на ниски цени, присъщи обикновено за ефтините и нискокачествени парфюми. Във всички случаи концентрациите в тях (ако въобще ги има), са редуцирани до нива от 0.001 до 0.005 мг/мл, т.е. от 30 до 150 пъти под необходимият минимум, за да могат реално да бъдат засечени от органа в носа. Допълнително вие се самозадължавате да миришете на аромати, които иначе никога не бихте използвали, но сте принудени, защото на етикета на шишето просто е написана думата "феромони:;
  • единствените наистина действащи продукти са т.нар. феромони концентрати. Това са същите наши феромони, които произвеждаме по естествен път, но с многократно по-високи концентрации (мин. 0,5 до 1,5 мг/мл), с няколко вида феромони в тях, за още по-голям ефект, както и с чистота не по-малка от 99.9 %. Обикновено те се водят безароматни т.е. не са ароматизирани с каквито и да било есенции. Това е огромен плюс за тях, понеже така ще можете да ги смесите с вашия любим парфюм (по посочена от производителя пропорция) и вече реално ще ползвате един харесван от вас аромат, съчетал в себе си и силата на едни истински и винаги действащи феромони;
  • друго много важно нещо, което е необходимо да проверите при избора си, е дали търговецът изрично посочва точните видове на феромоните, присъстващи в продукта, както и техните количества и концентрации на всеки вид по отделно. Така ще имате реална представа какво точно купувате и какъв истински ефект можете да очаквате.

Не е важно да получаваш само това, за което знаеш и цениш, а и да оцениш това, което получаваш. Но този, който не цени даденостите си явно не ги заслужава. Въпросът не е да си купите кой да е продукт. Трудното е да повярвате в тях, а после защо не и да ги превърнете в много успешен собствен лайфстайл. Защото всяко дълго и мечтано пътуване, винаги започва с една първа единствена стъпка. А, ако имаш мечта, позволи и да се сбъдне. Мечта, свързана с повече успехи сред другия пол и още повече бройки в леглото. И, ако "случайно" тя се сбъдне и при вас, то нека после радостта от успеха и бъде слънцето, което ще пропъди зимата от лицето ви.

Желаем ви успех, ако успеете да откриете вашият нов свят, светът на истинските и винаги действащи феромони!

Източник: Феромони България
Дата: 16.02.2009 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Спалня | Легло | Секс | Истината за истинските феромони
© 2000-2018 Udoma.com. Всички права запазени.