Търсене:
Да отложим стареенето на кожата далеч във времето

Всички знаем, че стареенето на кожата е физиологичен процес. То се обуславя, както от ендогенни фактори - генетичната ни информация, така и от екзогенни - начина ни на живот и бит. Към последните се отнася прекомерното излагане на кожата на агресивното въздействие на ултравиолетовите А и В лъчи - най-вече отговорни за образуването на свободни радикали.

Роля играят и химични и физичнифактори - външната среда, хранителните ни навици, както и приемът на медикаменти. Не на последномясто роля играят и липсата на достатъчно сън и позитивни емоции, както и обездвижването и приемът на концентриран алкохол и цигари. Така кожата старее. В резултат на този процес в епидермиса се намалява активното делене на клетките, вследствие на което кожата атрофира. В дермата активността на клетките - фибробласти също е намалена, което води до изтъняване на колагеновите и еластиновите влакна. По този начин намалява еластичността на кожата и се образуват бръчки и торбички. Водното съдържание се редуцира, а това повлиява негативно на тургора. Нагъванията на дермо-епидермалната граница се изглаждат. Настъпват промени в броя и функцията на потните и мастните жлези.

Нощният кислороден крем от серията "Забави времето" е реверанс към кожата в над 20 години, когато се появяват първите издайнически бръчици. В състава на този крем присъства новаторска растителна съставка, специално изработена от технолозите на Орифлейм, наречена Purisoft®. Тя съдържа пептиди, извлечени от растението Муринга (разновидност на хрян). Тези пептиди предпазват кожата, образувайки защитен слой, който препятства проникването на токсини и най-общо на вредни агенти от външната среда. Освен тази съставка се съдържа и Vitacell, която стимулира метаболизма на кожните клетки. Внесеният с крема кислород активно съдейства за подобряване на клетъчното дишане и в този смисъл стимулира обменните процеси в клетките. Подобрява се подхранването на кожата и дейността на кожните жлези. Формулата на крема е обогатена с витамин Е (токоферол), известен с мощното си антиоксидантно действие спрямо свободните радикали. Ефектът на тази формула се допълва и от добавените хидролизирани житни протеини. Те съдържат фитостимулини - биогенни стимулатори от растителен произход. Тази прекрасна комбинация от ценни съставки е обогатена и с масло от семките на слънчоглед. В него се съдържат ненаситени мастни киселини, стимулиращи функциите на клетките и правещи загрубяващата кожа гладка и фина.

Кислородният нощен крем от серията "Забави времето" се нанася вечер в интервала от 20 до 24 ч. Предварително кожата на лицето и шията трябва да се почисти и тонизира добре. Кожата е визитната ни картичка, огледало на нашата душа и цялостен статус. Полагайки системни грижи за здравето и комфорта на кожата с нощния кислороден крем, тя ще ни възнагради със сияйния си младежки вид и красота.

Източник: Д-р Николета Андреева - дерматолог, гр. Бургас
Дата: 06.03.2007 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Спалня | Козметика | Парфюми | Да отложим стареенето на кожата далеч във времето
© 2000-2018 Udoma.com. Всички права запазени.