Търсене:
Грижа за кожата при загуба на еластичност
Специален крем Максимум Специален крем Максимум

Кожата, нашият най-голям орган, представляващ гъвкав предпазен щит, изпълнява няколко жизненоважни функции. Поддържа влажността на тялото, защитава нежните тъкани и органи, съхранява постоянна телесната температура посредством сложна система за затопляне и охлаждане, усвоява около 8 % от необходимият ни кислород.

Този жизненоважен орган е съставен от три слоя: епидермис, дерма и подкожна тъкан - хиподерма. Два от тези слоеве - дермата и епидермиса, определят външния ни вид, те са отговорни за красотата на кожата. Двете вещества в дермата, колаген и еластин, придават на кожата стегнатост и еластичност. Именно този слой трябва да се подхранва, за да създава и развива нови клетки.

Ходът на времето, атмосферните влияния, удоволствията и стресът в ежедневието дават своя отпечатък върху жизнеността и външния вид на кожата, като я правят да изглежда зряла и повехнала. Кожата старее по два начина, познати като естествено биологично стареене и вторично стареене. Вторичното стареене се определя в по-голяма степен от начина на живот и външните фактори, като замърсяване на околната среда и атмосферните условия (слънце, вятър, дъжд, сняг). Като използвате продуктите за специална грижа от нашия каталог, вие предпазвате кожата и възстановявате необходимите й хранителни вещества и енергия и можете да неутрализирате напълно разрушителното влияние на вторичното стареене.

За борба с тези проблеми е необходимо да смените обичайния козметичен продукт със специален, в състава на който да са въведени компоненти, който не само осигуряват сигурна защита от неблагоприятните въздействия на околната среда, но и стимулират синтеза на колаген и еластин. По-високата концентрация на колаген в кожата е и естествената предпоставка за по-млада и стегната кожа.

Специалният крем Максимум е единственият продукт от каталога на Орифлейм, в чийто състав е включен микроколаген. Съчетанието на тази изключително важна съставка, стимулираща синтеза на колаген от фибробластите с витамините А и Е, едни от най-мощните вътреклетъчни антиоксиданти, прави продукта незаменим помощник в борбата за възстановяване еластичността на кожата.

Специален крем Максимум

Как да използваме специалния крем Максимум?

Подходящ е за всеки тип кожа за дами над 35 г. с намалена еластичност, преждевременна поява на финни линии, необходимост от стягане и изглаждане.

Преди да нанесете крема, леко го затоплете в дланите си, това ще улесни проникването на активните вещества. Нанасяйте крема само върху добре почистена и тонизирана кожа на лицето и шията, за да не се пречи на проникването на активните му съставки.

Нанасяйте крема на тънък слой, с леки движения, без натиск, тъй като излишното количество пречи на нормалното функциониране на кожата. Необходимото количество крем разпределете в няколко точки върху лицето и леко, допирайки кожата с пръсти, полагайте крема върху нея.

Използвайте крема предимно вечер - по време на нощния режим процесите на метаболизъм и делене на клетките са 8 пъти по-интензивни от дневните. За максимален ефект можете да използвате и сутрин в съчетание с продукт с по-висока слънцезащита.

Искате най-доброто от каталога на Орифлейм за красотата на Вашата кожа?
Искате го днес, а не когато красотата си е отишла? 
Искате да спрете часовника на времето, който ви напомня, че всичко е временно?

Станете и вие част от вълшебството, наречено Орифлейм!

Източник: Гл. ас. д-р по органична химия Стела Статкова
Дата: 03.03.2007 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Спалня | Козметика | Парфюми | Грижа за кожата при загуба на еластичност
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.