Търсене:
Арганово масло връща красотата
Aргановото дърво, чиито плодове са маслодайни, расте само в Югозападно Мароко, в областта между Агадир, Есаоуира и Тарудан Aргановото дърво, чиито плодове са маслодайни, расте само в Югозападно Мароко, в областта между Агадир, Есаоуира и Тарудан
Олиото, добито от плодовете, е най-скъпото в света - около 130 евро за литър и се произвежда само от жени Олиото, добито от плодовете, е най-скъпото в света - около 130 евро за литър и се произвежда само от жени

Мароканското дърво дава най-скъпия еликсир в света

Магичните свойства на растителните масла днес са позабравени. Измества ги химията с всички вредни за здравето последици. Затова не е излишно да се обърнем към природните източници и познанията на индусите от преди 5 000 години. Още оттогава те откриват, че растителните масла забавят процесите на стареене, лекуват много болести и са незаменими в козметиката.

При стресирана, зачервена и нечиста кожа помага аргановото масло. Важно е обаче то да се пие в продължение на 3 седмици по 3 пъти дневно. Дозата е 1 чаена лъжичка 30 минути преди хранене. Маслото помага и при младежки пъпки - акне.

Aргановото дърво, чиито плодове са маслодайни, расте само в Югозападно Мароко, в областта между Агадир, Есаоуира и Тарудан. Олиото, добито от неговите плодове, е най-скъпото на света - около 130 евро за литър. Произвежда се само от жени. То се използва в местната кухня, а през последните 5 години става особено ценено в козметиката, защото е богато на витамин Е, който подхранва и обновява кожата.

Произвеждат се два вида, в зависимост от това дали плодовете са печени или не. Олиото, което се използва за храна, е по-тъмно на цвят и на вкус заради изпичането. Много е хранително и полезно за здравето. Козметичното е по-светло. Може да се нанася върху кожата и косата. То помага при суха кожа и екзема. Установено е също така, че намалява косопада и заздравява косъма.

То съдържа 43 % омега 9 и 36 % омега 6 и витамин Е. Ценните съставки понижават холестерола, стимулират невроните и работата на черния дроб, поддържат еластична съединителната тъкан.

Източник: Д-р Атанас Михайлов
Дата: 22.04.2009 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Спалня | Козметика | Парфюми | Арганово масло връща красотата
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.