Търсене:
На границата с есента

Противно на тенденциите, налагани от козметичните гиганти, ние още сме с приятен карамелен тен след жаркото августовско слънце. Всички харесват леко загорялата кожа, с аромат на топъл пясък и вкус на море. Всички, с изключение на самата кожа. Поизсушена, люпеща се тук-там... И тогава на помощ идва козметиката.

Задължително, преди да поставите декорация на лицето, използвайте овлажнител с алое, витамини или други омекотяващи агенти. Те ще хидратират кожата и ще улеснят нанасянето на фон дьо тен, а и цветовете няма да изглеждат като пресушени. Ако изберете тониран овлажнител, той ще замести фондьо тена. Загорялата кожа предполага употребата на фон дьо тен в тъмните гами съобразно степента на потъмняване. Шоколад или карамел, лицето ще изглежда свежо и сочно, ако грундът е с полупрозрачна текстура или бляскави частици.

Не нанасяйте пудра! Тя допълнително изсушава кожата. Но ако все пак я използвате, нека бъде прозрачна златиста или бронзантна. Тя ще засили ефекта на красивия тен и ще подчертае овала на лицето.

Следва ружът. И тук вариантите са два – прозрачно прасковени тонове или наситено керемидена охра. Каквото и да изберете, съобразете го с цвета на лицето си. По-светлата кожа поема по-нежния цвят, без той да тежи на лицето. И съответно по-смуглата би предпочела тъмния руж.

Най-красива е загорялата кожа, на фона на която лунички обсипват нослето и бузите. Не закривайте луничките. Ненапразно в английския език те се наричат beauty marks (красиви следи). Подчертайте с прозрачен златист фон дьо тен, а вместо руж бихте могли да използвате бронзова мазна сянка и върху клепачите, и върху скулите. Нанесете тъмнокафява спирала върху миглите, а устните... е, ако не ви липсва смелост, тенденцията налага червеното във всичките му нюанси. На карамелената кожа обаче парижкото класическо червено би изглеждало просто зашеметяващо.

За светлите очи, които винаги контрастират с летния загар, използвайте светли до бели тонове. Подчертайте клепачите с бял молив и матирайте с апликатор, за да избегнете рязката граница. Нанесете бледозлатисто и перленобяло около цялото око. Подсилете белия тон върху надочната дъга и завършете с няколко снопчета изкуствени мигли в края на горния клепач. Не нанасяйте спирала. Оцветете устните с полупрозрачен прасковен гланц и се наслаждавайте на блясъка.

За по-тъмните дами отново бляскавият флуид е добър избор. Подчертайте скулите с керемиденочервено, а за очите изберете перлените нюанси на лилавото. Оцветете миглите с черна спирала, а връхчетата завършете в патладжанено. Устните оставете в естествен тон или с малко овлажнител отгоре. Но каквото и да предпочетете, не забравяйте непрекъснато да хидратирате изсушената кожа.

Дата: 21.09.2005 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Спалня | Козметика | Парфюми | На границата с есента
© 2000-2018 Udoma.com. Всички права запазени.