Търсене:
Шестте основни типа грим
Към диагностиката се пристъпва след внимателно наблюдение на естествените цветове на всяка жена Към диагностиката се пристъпва след внимателно наблюдение на естествените цветове на всяка жена

Тъмен тип

Този тип е силно изразен с контраст, идващ от косата, която е подчертано тъмна (тъмен кестен, тъмнокафяво, кафяв-червено, черно). Очите са също тъмни (тъмен лешник, тъмен кестен, тъмнозелено, каки, до черно). Тенът, общо взето, е матов и варира от тъмнобежово до черно.

Светъл тип

Като цяло, изглежда нежен, свеж, изпъква най-вече с мекотата и крехкостта си. Тенът е светъл, блед, млечен, седефен (кожата е фина, транспарантна, бежова или слонова кост с цвят на праскова или роза). Очите (сини, сиво-сини, зелени, синьо-зелени, сиво-зелени, светъл лешник, кехлибарени). Косите лесно изсветляват от слънцето и клонят към русия цвят (златисто, пепеляво), но могат да бъдат също от светлокестеняви до златен кестен.

Студен тип

Най-често имат сини очи, синьо-зелени, сиво-сини, кафяви, сиво-кафяви или с цвят на кестен, понякога оградени със сиво. Косите са от средно светли до тъмни и имат сребристи отблясъци. Кожата (порцеланова, бежова, бежово-розова) има розови и синкави оттенъци.

Топъл тип

Косите са подчертано златисти, кафяви със златисти или медени отблясъци. В тази категория влизат червените, често и рижавите. Тенът има пигмент като на праскова, кайсия, бронз или златиста слонова кост. Погледът се озарява от  зелени отблясъци, лешник, топаз, златисто кафяво, синьо-зелено, дори светлосиньо, заобиколено от сиво.

Светъл блестящ тип

Първото, което забелязваме, е жив, бляскав и кристален поглед, очи (сини, зелени, тюркоазени, синьо-зелени, стоманеносиви, черни). Наблюдава се силен контраст между естествените цветове. Погледът е искрящ, тенът чист, седефен, изглежда някак прозрачен (слонова кост, порцелан, светло бежово, розово), тъй като косите са с лъскав сатенен цвят - платинено русо, но могат да бъдат и гарваново черни, минавайки през тъмен кестен до златисто кафяво.

Сдържан, уравновесен тип

Създава общо впечатление за завоалирана мекота и сила. Усеща се липсата на контраст. Очите (лешник, от средно до тъмнокафяво, зелено, сиво-синьо) са меки и често изпъстрени с капчици. Косата (средно сребристоруса, златисторуса или кестенява) изглежда естествено опушена, а тенът изглежда на пръв поглед почернял, загорял, като че ли от светъл до матов и понякога с много лунички.

И така, време е за диагностика!

Идва ключовият момент, в който трябва да определите към кой от шестте типа спадате. Към диагностиката се пристъпва след внимателно наблюдение на естествените цветове на всяка жена. Трябва да се определи точно цвят на вашата кожа, цветът на очите и косите ви. Преди да се потвърди диагностиката, може да проведете диалог и да зададете 4-5 въпроса на козметика си, в рамките на няколко минути. Така със сигурност ще определите типа, към който спадате, а оттам впоследствие ще знаете и най-подходящите за вас цветове за гримиране.

Видимото подобрение на грима ще ви даде по-голямо самочувствие. Ще осъзнаете, че вашият грим е в собствен стил, не отговаря единствено на нуждите на маркетинга и не служи за комерсиални цели. Вече ще знаете как да прави своите покупки на козметика съзнателно, а не насляпо. От този момент нататък ще се радвате, че най-накрая сте намерила продуктите, които най-много ви отиват и ви правят красива. Тези, които ще носите и ползвате с удоволствие. Какво може да желае повече?

Дата: 12.10.2006 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Спалня | Козметика | Парфюми | Шестте основни типа грим
© 2000-2018 Udoma.com. Всички права запазени.