Търсене:
Как белите чорапи станаха компромат

Юпитата ги изхвърлиха от гардероба на политиците

Да се подвизаваш с бели чорапи под официален костюм за повечето светски лъвове е позорно нещо. Експертите по изискано облекло твърдят, че подобна смелост е недопустима. Нещо повече, тя говори за липса на стил, което е неприемливо за известните личности. Затова всеки гаф се наказва с особено злорадство от тълпата, както се случи с един министрите на вътрешните работи - Румен Петков. Излезе му име, че си падал по бели чорапи. Той взе толкова навътре "компромата", че се реабилитира в медиите с думите: "Не нося бели чорапи от 40 години." Но негови съграждани твърдят, че са виждали министъра с подобен аксесоар, но не им се сторило особено компрометиращо.

Естествено белите чорапи не са персона нон грата в мъжкия гардероб, твърдят модни спецове и уточняват, че са подходящи за по-спортно облекло.

Нещо по-обидно от тъмния костюм, гарниран със светлите чорапи, са закърпените чорапи. Някои соцлидери се опитваха да ги издигат в култ. Както беше с прословутите чорапи на другаря Тодор Живков, които кърпеше сътрудничката му Ани Младенова. И докато закърпените предизвикват леко умиление, дупките по мъжествения аксесоар са направо трагикомични.

Подобна издънка документираха фотообективите в началото на 2007 г. Тогавашният шеф на Световната банка Пол Улфовиц бе изловен по време на посещението си в турска джамия с чорапи, изпъстрени с различни по големина дупки. Не само сексскандалът, но и скъсаните чорапи го изведоха на първите страници на вестниците.

Белите чорапи не са просто част от облеклото, те са символ. Един от знаците на демокрацията. Разкрепостените мъже захвърлиха отеснелите тоталитарни костюми, сложиха щампирани ризи и маратонки. А какво по-подходящо продължение на спортния чепик от белите чорапи. От това време останаха в историята спортно-елегантно облечените Михаил Неделчев, Александър Божков, Жорж Ганчев и Стоян Ганев, които останаха фенове на белия аксесоар.

Времената се промениха. Юпитата донесоха новия изискан имидж на модерния делови мъж. От ексминистър Милен Велчев, Ники Василев, а преди това и от Софиянски се наложи виждането чорапите да са задължително три четвърти, за да не се вижда нито сантиметър от голия крак.

Че няма елегантен костюм без подходящи чорапи, най-добре го знае арбитърът на елегантността Гиньо Ганев. Той е известен с изтънчения си избор на фини чорапи, с копринена нишка и в пастелни цветове. Днес се налага тенденцията този аксесоар да се съчетава с ризата, дори тя да е цикламена. Чорапите излизат от анонимността. Все пак зависи кой ги носи - дали е политик или шоумен. В синхрон с костюмите със сребриста нишка идват на мода и чорапите с дискретен хамелеонски ефект.

Най-фините мъжки чорапи се изработват от мериносова вълна, перуански памук, вискоза, коприна, с участие и на ликра. Вече има дори и антибактериални с добавка на алое вера, такива, които помагат при разширени вени и три четвърти унисекс.

Дата: 11.06.2007 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Спалня | Облекло | Бельо | Как белите чорапи станаха компромат
© 2000-2018 Udoma.com. Всички права запазени.