Търсене:
Десет любопитни факта за омекотителите, които добавяме към прането си
Ако имате свой любим омекотител и обожавате аромата му, може да направите така, че целият ви дом да ухае на него
Ако имате свой любим омекотител и обожавате аромата му, може да направите така, че целият ви дом да ухае на него

Съвременната Алиса си мечтае за огледален свят, в който дрехите сами се подреждат по рафтовете на гардероба - по цветове, по материали, по парфюм. Как какъв парфюм? Френски, разбира се!

Факт 1
Омекотителите са създадени в началото на ХХ в. от емулсирана вода и масла в опит да се намали онова сухо и дразнещо усещане, което предизвиквали тогавашните перилни препарати, базирани на обикновения сапун.

Факт 2
Преди синтетичните омекотители домакините са се опитвали да направят прането по-меко и с понижено ниво на синтетично електричество (то привлича мръсотията като магнит), използвайки обикновен домашен оцет.

Факт 3
Формулата на първият омекотител се състояла от 7 части вода, 3 части сапун и по една част маслинено масло, царевично масло и животински мазнини.


Факт 4
С все по-развиващи се технологии и нужди на клиентите, производителите започнаха да включват в състава на омекотителите си и истински парфюм. Последният пример е великолепната смесица от подправки и цветя с мистичен и екзотичен нюанс, характерни за серията Bingo Lovely на Hayat.

Факт 5
Материите, изпрани с омекотител, често неутрализират неприятната миризма около себе си. Пробвайте да натъркате косата си след цяла вечер в задимено помещение с дреха, изпрана с омекотител и веднага ще усетите разликата!

Факт 6
Ако имате свой любим омекотител и обожавате аромата му, може да направите така, че целият ви дом да ухае на него. Това може да стане като в пулверизатор разредите една част омекотител и три части вода. С получената смес напръскайте завесите, спалното бельо, килимите.

Факт 7
Ароматът на прането е фактор, който оказва влияние върху цялостния психо-физически баланс на организма, също както парфюма, който използваме. Ето защо експертите в лабораториите на Hayat внасят в новата серия Bingo Soft Lovely аромат на луксозен френски парфюм

Факт 8
Миризмата на продукта за пране е толкова важна за потребителите, колкото цената , опаковката и доверието в марката. Проучванията показват, че около 30% от клиентите първо искат да помиришат омекотителите на рафта, преди да направят своя избор.

Факт 9
Определени миризми имат свойството да остават запечатани в съзнанието, провокирайки положителни или отрицателни асоциации и емоции. Напр. миризмата на омекотителя, който майката използва за прането, може да се съхрани като приятен спомен за детето – също като миризмата на домашно приготвен хляб, кафе и т.н.

Факт 10
Когато добавяте омекотител при последното изплакване, всъщност дрехите ви поемат по-малко вода. Така те дори изсъхват по-бързо. И ако сложите дрехи, изпрани с правилната доза омекотител, в сушилнята, те ще са сухи дори десет минути по-рано, което от своя страна, спестява разходите за енергия.

Новият омекотител Bingo Soft Lovely вече се предлага и на българския пазар, предлагайки чудесна комбинация от дълготраен аромат и нежна грижа с добавен оригинален френски парфюм. Всеки сезон можете да се включите в играта на Bingo на feelovely.bg и да спечелите прах за пране Bingo Automat Lovely, омекотител Bingo Soft Lovely и препарат за почистване Bingo Fresh Lovely.


Хайат България Кемикъл ООД е една от десетте дъщерни фирми на HAYAT HOLDING Турция, който развива дейност в химическата, дървообработващата и санитарно-хигиенната промишленост.
Хайат България Кемикъл ООД е производител на перилни и почистващи препарати с марки TEST, BINGO, BINGOSIL, BINGON, HAS, бебешки пелени MOLFIX и дамски превръзки MOLPED.
Всички продукти се отличават с високо качество, резултат от използваните качествени суровини, модерни производствени технологии и от от непрекъснатия контрол на всеки етап от производството.
Продуктите на
HAYAT HOLDING се изнасят в над петдесет страни по света, сред които Чехия, Полша, Великобритания, Унгария, Русия, Украйна, Молдова, Гърция, Египет, Израел и др.

Източник: Таня Петрова
Дата: 12.10.2010 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Баня | Хигиена | Пране | Десет любопитни факта за омекотителите, които добавяме към прането си
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.