Търсене:
И кучетата обичат да ходят на фризьор

Собствениците на кучета добре знаят как да се погрижат за здравето и добрия външен вид на своя любимец. Не всички имат навика обаче един-два пъти в годината да отскачат и до фризьорския салон.

Всеки кучешки „салон за красота" може да преобрази до неузнаваемост рунтавият ви другар. Освен това оттам той ще излезе с повишено самочувствие за горещите летни дни.
Оказва се, че най-често от тези услуги се възползват кокери, пудели и болонки, шнауцери и териери.

Причината не е луксозна измишльотина, а необходимост, ако желаете животното да се чувства добре „в собствената си кожа". Хигиеничните прически се правят, за да не му е топло и да не събира мръсотия по козината си. Най-добре е това да става в средата на пролетта и средата на лятото. Ако кучето ви е дългокосместо, може да го заведете дори трети път.

Тези прически са стандартни, но и при тях има определени правила, затова доверете се на обслужващия ви специалист. Прическата на кокера например. Тя се почва от средата на гърдите, краката са с козина. При шнауцера (миниатюрен, среден и голям) прическата е по-сложна за изпълнение. Най-малко пет са основните видове, като има и разновидности.

За най-евтината фризура плащате 5 евро. Средната цена се движи около 10, за по-голяма куче тя е по-висока. В някои салони за подрязването на ноктите, чистенето на уши и основен кожен преглед не плащате допълнително. По-буйните кучета излизат по-скъпо на стопаните си. Те са по-трудни за манипулиране и понякога се стига до леко упойване. (Трай, бабо, за хубост).

Ако имате териер или шнауцер, за спретнат външен вид ще трябва да прежалите 20-30 евро. Не се стряскайте - просто козината им изисква по-особена обработка. Така нареченият трипинг (проскубване със специален инструмент) прави косъма твърд и е добре да се извършва 2-4 пъти в годината.

Салоните предлагат и екстравагантни фризури. Те са изцяло съобразени с желанието на клиента. Много хора водят любимеца си на фризьор преди изложби, макар че точно тогава трябва да излезе с естествения си вид. Нестандартните прически изискват повече въображение и трябва да се поддържат през месец-два.

Лакът за нокти също вече не е само привилегия на жените. Използват го и при кучетата, и то далеч не от здравословни съображения.

Източник: Виолета Момчилова
Дата: 16.02.2005 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Детска | Любимци | Зайчето | И кучетата обичат да ходят на фризьор
© 2000-2018 Udoma.com. Всички права запазени.