Търсене:
Какво трябва да знаете за малките породи

Пекинез

Никой не може да мине тайно покрай него. Пекинезът отчита с яростен лай всеки посетител на сградата. В това отношение е добър пазач. Това куче е склонно към разглезване, така че внимавайте.

Френски булдог

Желателно е да се гледа в партерни жилища, тъй като изкачването по стълби е противопоказно за него. Изключение правят апартаментите на по-горните етажи, само ако има асансьор. Френския булдог е обичлив, непретенциозен и лаком. Последното е една от най-лошите му черти, защото ако напълнее прекалено, ще има проблеми с дишането. Той не се чувства добре при твърде топло време, затова е желателно през лятото да се води на планина.

Мопс

Много подходящо куче за самотно живеещи хора. Мопсът не е претенциозен и се чувства добре дори в много малко жилище. За сметка на това обаче е твърде взискателен към стопанина си и има нужда от много внимание. Козината му трябва да се четка всеки ден, за да запази лъскавия си вид. Представителите на тези породи са влюбени в разходките, забавни са, гальовни и най-важното - рядко лаят. Внимавайте с храненето, тъй като мопсът е склонен да поглъща всичко, годно за ядене. Докато спи сумти и хърка.

Лхаса апсо

Познато още като малък тибетски териер. Лхаса апсо се задоволява с малко жилище, умерени разходки и внимание. Проблем при него е хигиената. Просто лхаса апсо и чистотата са две несъвместими или трудно погаждащи се понятия. Освен това туй куче не обича децата.

Йоркширтериер

Не само моден, но и лесен за отглеждане. Освен това е красив и любвеобилен Има обаче нужда от старателно поддържане на козината. Панделките, с които се привързва перчема на главата му не са просто от суета, а са задължителни, за да може животното да вижда.

Чихуахуа и пинчер

Едни от най-дребните кучета. Чихуахуа може да се носи и в джоба. Те са лесно приспособими, но много шумни и досадни. Освен това здраво хапят, доста често и за собствено забавление.

Източник: Михаил Георгиев
Дата: 28.06.2001 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Детска | Любимци | Зайчето | Какво трябва да знаете за малките породи
© 2000-2018 Udoma.com. Всички права запазени.