Търсене:
Как да се обличаме?
Красива и бременна - как да се обличаме Красива и бременна - как да се обличаме

Красива и бременна

Как да се обличате? Лесна работа. Богат избор от рокли за вашия нов силует ще намерите в големите магазини или в специализираните магазини за бъдещи майки. Там има толкова хубави рокли, че всички жени имат желание да ги носят. Единствено изборът ще ви затрудни. Бихме искали да насочим вниманието ви върху няколко неща:

 • Независимо от вашата снага обърнете внимание какво заобикаля шията ви. Добре е да я откриете. Летните деколтирани рокли ще ви стоят добре. Използвайте лятото, за да носите и къси ръкави или рокли без ръкави - така ще сте по-привлекателна.
 • Ако обичате цветни чорапогашници, съчетавайте ги с цвета на роклята, това ще удължи силуета ви.
 • Избягвайте плисетата.
 • Внимателно изберете най-подходящата дължина за сегашната ви фигура. Съобразно начина, по който носите вашето бебе, определена дължина ще ви стои най-добре. Казано с езика на шивачките: преди да решите, вижте се в огледалото - в лице и в профил.

В специализираните магазини ще намерите чорапогащи с обиколка на талията, която се регулира с копче, панталони, бански костюми, бельо, пълен гардероб за вашия случай на всякакви цени.

Обувките

Ако сте свикнали, продължавайте да носите обувки с високи токове, при условие, че не са много високи - не повече от 5 см. Ако веднага сложите обувки със съвсем ниски токове, ще се чувствате неудобно.

Важното е обувките да бъдат удобни, защото краката често се уморяват от тежестта на матката. Те трябва да ви осигуряват добро равновесие, тъй като бременността предразполага към падане. Трябва да бъдати широки, защото към края на бременността краката често отичат.

Колан за бременни

Носейки чорапогащи, жените забравят да слагат колани, които подкрепят корема им. И когато са бременни, дори наум не им идва, поне на мнозинството от тях, да си купят колан за бременни. Това не е беда, защото коланът е безполезен, освен в някои точно определени случаи.

Защо е нужен колан? За да придържа матката? Тази грижа трябва да бъде възложена на мускулите. Заместите ли тези мускули, те ще станат безполезни, бездейни, ще се отпуснат и ще загубят силата си, която много трудно ще възстановят след раждането. Коланът действа като гипса. Когато един крак е гипсиран, мускулите му отслабват и се отпускат, защото нищо не вършат. Жена, която има здрави мускули, готови да изпълнят ролята си, няма нужда да носи колан.

Ето и няколко случая, когато коланът за бременна е полезен. Ако някоя жена е родила много деца и коремните и мускули са твърде разтегнати, при нова бременност тя трябва да ползва колан, защото в противеи случай коремната й стена ще се разхлаби още повече. Същото се отнася за жени, които носят изключително тежко бебе или близнаци. И накрая -. в случай на болезнено разтягане на връзките, които свързват костите на таза, коланът за бременни ще бъде добра опора за гърба.

Ако лекарят ви посъветва да си купите колан за бременни, изберете го внимателно. За да бъде полезен, той трябва:

 • добре да обхваща ханша, т. е. отпред да слиза ниско, до срамната кост;
 • да бъде подсилен отстрани и в средата, за да не се навива нагоре;
 • да подкрепя матката, като поддържа здраво коремната стена, но без да затруднява нарастването й, следователно не бива да бъде нито много стегнат, нито много висок.

Не купувайте колан, без да го пробвате! Ако с него се чувствувате удобно и облекчена, значи е добре пригоден за вашата фигура.

Поставяйте колана легнала по гръб. Така по-лесно ще го нагласите и по-добре ще придържа матката, когато сте права.

Сутиенът

Ако не е задължително да се носи колан за бременни, сутиенът, напротив, е необходим, защото самите гърди нямат никакъв мускул, който би попречил да се разтеглят, кoгaто увеличат обема си или да ги подкрепя, когато много натежат. Гръдните мускули поддържат гърдите. Застанете в профил пред огледалото, опрете разтворените си длани една срещу друга и ги натиснете силно. Ще видите, че в резултат на свиването на гръдните мускули гърдите ви се повдигат. Така ще разберете, че ако искате да запазите очертанията на вашия бюст и да му попречите да увисне, трябва:

 • да упражнявате гръдните си мускули, за да станат здрави, тъй като от тях зависи доброто състояние на вашите гърди. Колкото повече се заздравяват тези мускули, толкова по-малка ще бъде опасността бюстът ви да увисне. Добре развитите мускули са най-добра гаранция за красив бюст. Грижете се за тях!
 • Носете сутиен! По време на бременността обемът на гърдите бързо се увеличава, понякога значително. За да не увиснат, гърдите трябва да се подкрепят. Носете добър сутиен от самото начало на вашата бременност, дори ако гърдите ви са малки и твърди.
  Сутиена ще изберете грижливо. Той трябва да подкрепя, без да сплесква, да държи гърдите раздалечени, да е с дълбоки чашки и да бъде добре подсилен.

Два съвета, в случай, че гърдите ви са увеличили чувствително обема си.

 1. Отрано си купете сутиен за кърмене. Те са специално пригодени да подкрепят натежала гърда и ще ви служат и след раждането на детето. Но изберете модел, ушит от памучна тъкан. Синтетичните тъкани улесняват напукванията на зърното и за да избегнете много голямото натоварване на мускулите, носете сутиен денем и нощем.
 2. По време на цялата бременност всяка сутрин обливайте гърдите си със студена вода.

Ако към края на вашата бременност гърдите ви започнат да отделят коластра, т. е. белезникава течност, предшественик на млякото, редовно ги измивайте с вода и сапун, за да избегнете образуването на малки корички.

Това са единствените грижи, които трябва да положите за вашия бюст. Сигурно ще чуете да говорят около вас, че които иска да кърми, трябва по време на бременността да подготви зърната на гърдите си – да ги затвърди посредством обтривания със спирт. Не правете нищо подобно, защото рискувате кожата ви да пресъхне, а това довежда до пукнатини и ще ви пречи да кърмите детето си.

Дата: 02.01.2007 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Детска | Бебето | Грижи | Как да се обличаме?
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.