Търсене:
За вредата от пушенето на трева
Марихуаната е наркотик! Марихуаната е наркотик!

"Полудя ли, мари Хуано,
че излизаш толкоз рано."
(колумбийска народна песен)

Естествено тревата бива няколко вида. Но сега ще стане въпрос за тревата за пушене. Много автори твърдят, че пушенето на трева е по-приятно от нейното косене. Това е само едната страна на въпроса. Има и друга. А по-точно: трудовите злополуки и привикването. Досега не съм чувал някой да е привикнал към косенето на трева. Известно е също, че косачите и при най-упорито косене на изпадат в халюцинози.

При пушенето не е така. Широка е гамата на халюцинации - от тази за получаването на наследство до твърдото убеждение, че сте катеричка с гипсиран крак. Трудовите злополуки при усещането за летене също са често явление. Те, разбира се, не са така фатални, както при сапьорите, но все пак приземяването не е леко. А усещането за болки в главата може да се сравни с това, което се получава, ако носите три номера по-малка шапка. Фалшивото чувство за щастие може да ви накара дори да повярвате, че не сте българин. Другото важно усещане е приливът на сила и могъщество. Много често по-прагматичните пушачи използват това състояние да си направят сами ремонт на къщата или да поставят световен рекорд на 100 м гладко бягане. Всичко зависи от това дали имате спортен екип, или къща. Сексуалните последици също не са за пренебрегване. Пониженият праг на отговорност води до нарушаване на основния принцип на кондома "прави любов, а не деца".

Но най-тежко се понася чувството за свобода и безгрижност. Когато мине въздействието на тревата, връщането към действителността е мъчително и поразително напомня на чакане в нотариата. А ако индивидът, пушил трева, реши да кара автомобила си, става нещо по-любопитно. Да си припомним поговорката "скоростта краси човека". Нещо повече, бих добавил аз в случая. Ако скоростта краси човека, то високата скорост го прави дори неузнаваем.

И ако наистина много искате да избягате от реалността и да се чувствате свободен, да помечтаете, вместо да пушите, можете да пишете. За разлика от наркоманията, графоманията е опасна само за околните и няма никакви вредни последици за тези, които я практикуват.

Източник: д-р Никола Ямаков
Дата: 21.07.2011 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Детска | Здраве | Инсекти | За вредата от пушенето на трева
© 2000-2018 Udoma.com. Всички права запазени.