Търсене:
Дъската под прозореца с друга функция
Первазът може да се ползва за цветя и сувенири, придаващи уют на всяка стая Первазът може да се ползва за цветя и сувенири, придаващи уют на всяка стая

Още една поставка в дома

Подпрозоречната дъска може да се ползва както за цветя, така и за сувенири, които придават уют на всяка стая. Производителите на дограма предлагат различни варианти на този завършващ елемент.

В строителството има доста на пръв поглед дребни детайли, които обаче не трябва да пренебрегваме. Един от трудните за решаване проблеми е оформянето на подпрозоречното пространство. От направата му зависи дали ще има конденз в помещението или ще се разминем с неприятните емоции.

Досега за подпрозоречното разстояние се използваха единствено дървени, мозаечни или каменни плочи. Сега пазарът е буквално залят с нови технологии и ако не сте добре запознат с тях, не е зле предварително да се информирате подробно. У нас се предлагат продукти с високи експлоатационни качества, големи възможности за интериорни решения, бърз и лесен монтаж.

Подпрозоречната дъска е най-адекватното решение за изключително критичната зона около прозореца - връзката му в долния край със стената. Опитът показва, че се реализират всякакви приумици от мрамор и гранит, през теракота и фаянс до обикновеното обръщане на ръба с гипсокартон или гипс.

Едно от най-разумните и икономически изгодно съвременно решение е подпрозоречна дъска от PVC и ПДЧ (плоскост от дървесни частици). Те се предлагат от повечето производители на дограма, като PVC завършващите подпрозоречни профили най-често са с акрилно покритие. То ги защитава от механични наранявания и ги прави устойчиви на препарати от битовата химия. Почистват се лесно и не изискват никаква специална поддръжка. Предлагат се в различни разцветки, наподобяващи естествена дървесина – клен, бук, махагон. На пазара има и подпрозоречни дъски PVC в разцветки, наподобяващи мрамор или гранит.

Интересна лавица, която да се превърне в полезна част от интериора, се получава по технологията на Верзалит - фино нарязана висококачествена дървесина, съединена с термовтвърдяваща се изкуствена смола. Материалите се пресоват под високо налягане и се спояват без фуги. Така се гарантира висока влагоустойчивост, добра изолация и степен на износване. Вече има и голямо разнообразие на цветови съчетания, както и богат избор от форми. Това дава възможност материалите да се подберат в зависимост от интериора и да се постигне индивидуалност в оформлението.

Не на последно място по значение са и вариантите на монтаж. Можете да откриете и технически решения, които дават възможност да се използват при ново строителство, реконструкции и ремонт.

Дата: 24.01.2007 г.
Всичко за дома
Няма мнения

Изпрати на приятел

Печат
Начало   |   За нас   |   Нов материал   |   Права   |   Реклама   |   Контакт

udoma.com | Тераса | Дограма | Первази | Дъската под прозореца с друга функция
© 2000-2019 Udoma.com. Всички права запазени.